söndag 31 augusti 2014

Sportvagnsträff

Efter lite justering av backspärr i veckan så värmde vi upp Elof till Karlsholme och entusiastfordonsträff i Mariestad på torsdagen. Med jobbarkompisarna i släptåg så avlöpte det hela utan problem. Nja, ett litet fel återstår. Han går alldeles för fett och det smäller i avgasröret så fort man lägger ihop fjärilarna. Det behöver ställas ner.
Alla vill köpa verkar det som. Fick nog fem bud. Allt från äldre damer till yngre killar. Jag fick förklara om igen. Den är inte färdig än. Då är den inte till salu. Fast allt är väl till salu till rätt pris förstås.

Nedan ses min modifierade backspärr innan jag satte i bussningen.
Efter bussningen satts på plats så är en "vanlig backspärr" mer rätt. Med lite,lite justering så löper backen i och ettan går att smeka i. Nu känns det rätt.

Lördagen erbjöd en av säsongens höjdare. Sportvagnsträffen i Hofsnäs. En fantastiskt fin träff för enbart sportvagnar. Vi fick sällskap av 15 andra bilar från Skaraborgs sportvagnsklubb från Falköping och ner.
Det kändes helrätt att ha en krämgul E-type V12 i backspegeln hela vägen ner.

Väl nere fick vi fint sällskap direkt. En viss P3500.
Ett fantastiskt fint bygge med ett gott ljud. Men inte minst så är bilen väldigt fin och välbyggd. Visst blev man sugen på en vinkel 8. Tanken har ju funnits där sedan tidigare.
I sällskap hade han även en kompis med en blå 72'a som importerats från USA. Det blev en del P18 snack över dagen. Skitkul. Totalt såg jag 8st P1800 under dagen. Alla riktigt fina.
Det känns lite lyxigt att få umgås med Aston DB4, MGA och jaguar XK140.
Hofsnäs bjuder på en härlig blandning och med hög klass.
Jag vann inte förstapriset, en tvåpelarlyft. Men Lars Åke vann dagens putspris. Inte utan att man blev lite stolt med en sådan kollega. Det var han värd.
Vi blev kvar på kvällen och lyxade till det med övernattning, grillat och en flaska rött till en fantastisk utsikt över Åsunden. En fin kväll fick vi som avslutning efter en lite ruggig dag med småregn.

Bäst var ändå att Elof gick felfritt både dit och hem. 24 mil. Jag ställde ner blandskruvarna på vägen hem och då gick det ännu lite bättre. Nu skall det bestyckas ner på lågfart. Minst två storlekar.

1 kommentar:

  1. man blir riktigt sugen att åka ned på Hofsnäs sportvagnsträff. Jättekul för Lars-Åke att få åka upp på prispallen! Det är han väl värd.

    SvaraRadera