söndag 8 september 2013

Ute och åker

Det fina vädret fortsätter. Jag försöker få några mil i bilen för att lokalisera ljud, lukt och annat som skall behandlas i vinter.
Har haft lite laddningsproblem. Det verkar vara löst. En dålig kabelsko och en dåligt spänd fläktrem. Det har blivit 42 mil så här långt. Det finns en förbättringspotential till nästa säsong (listan växer) men innan dess njuter jag varenda kilometer.

onsdag 4 september 2013

Tack!

Tack för alla gratulationer.
Det är riktigt kul att det uppmärksammas. Gårdagen var speciell, minst sagt. Det blev direkt efter jobbet ett snabbstopp vid fiket för att inhandla ett stycke tårta. Den drar verkligen blickarna till sig.
Sedan 4,5 mil hem. Kanske den goaste biltur som jag genomfört. Elof knorrar rätt fint faktiskt om man håller sig till lagom hastigheter. Vindbrus finns knappt. Nu åker jag utan yttre backspeglar vilket är skitjobbigt men det virvlar inget med rutan helt nere. Det var 4,5 mil mys i fantastiskt sensommarväder.
Att det sedan blev premiärtur för frugan på kvällen och möte med andra entusiaster gjorde inte saken sämre.
Förutom andra skönheter som AMG mercedes och 427 vette och många andra fina bilar så var det faktiskt en klubbkompis där med sin välhållna -64.
Tack för all hjälp och inspiration. Nu är det bara resten kvar. Jag har ju ingen radio i ännu så det hörs en del ljud. Bakaxeln viner märkbart när man släpper av på gasen samtidigt som det klonkar när man växlar till gas igen. Jag har några läckage att ta hand om på växellådan. Overdriven fungerar inte samt en del bestyckningsjobb på förgasarna.

tisdag 3 september 2013

Blankt papper

Med en lördag som gick i rövens tecken i ryggen. Laddproblem som ledde till en missad besiktning, Leeds förlorade hemma mot QPR, 4 rätt på stryktipset, regn och så fortsatte det. Hela lördagen. Nu var det dags för en vändning.
Nya insatser. Tisdag. Strålande väder. Tuffade iväg till jobbet i Elof (har 45km till jobbet), fyller dessutom år idag, bokad besiktningstid i en annan station. Spöket lever ju kvar i en annan station på annan ort.
Först in efter lunch. Tomt i hallen, 3 gubbar som flugor runt min bil. Nu skall det nagelfaras.

- Det här ser bra ut, det är ju nytt under här, jösses va det ser bra ut. Idel beröm. Dessa gubbar var i klass med systembolagets personal. Hur trevliga som helst.
Avslutningsvis fick man posera med det blanka papperet. Besiktigad utan anmärkning! Kontrollanten agerar här fotograf.
En kul not på protokollet är inte bara att bromsarna tog jämnt så när som på 0,1 i diff mellan höger och vänster och CO halt på 0,2 (jo, den går väldigt magert och behöver mycket mer bränsle). Det framgår också att senaste besiktningen genomfördes 1975-11-24. Snart 38 år sedan!
Dagen avslutades med att åka och fira födelsedagen på Sportvagnsklubbens träff på Holgers ateljé. En toppenkväll. Många fina bilar och Elof fick stå på första parkett. Det bjöds på räkmacka.

Besiktningsprotokollet på rutan. Jag fick dessutom 15 rätt av 16 möjliga på tipspromenaden vilket var näst bäst och jag vann en ost. Väl hemma så fick jag 4 lotter av grabben och vann på 3 av dem.
Ingen vanlig födelsedag.