söndag 25 september 2011

Mera slipa

Nu är det tredje gången som jag slipar bilen slät. Ribban höjs och det blir till att göra om igen. Jag har hängt upp bilen i vaggan igen för att komma åt nederkanterna på trösklar och skärmar. Jag har nog lagt mellan 70 och 80 timmar med slipklossen. Det vill inte bli riktigt perfekt.
Det största problemet jag brottas med är vecket längs höger bakskärm. Det vill inte riktigt bli en rät linje både i höjdled och i längsled. Det är riktigt svårt att se hur det blir innan det är en enhetlig färg på. Det är skuggor och olika kulörer. Jag mallar från vänster sida.
I övrigt börjar det se ok ut.
Huv & lucka är snart klara. Dörrarna börjar också bli släta. Så långt det går att avgöra med den matta grå nyansen.
Det börjar dock bli segt, utdraget och det är inte alltid lätt att motivera sig att slipa ytterligare en vända men skam den som ger sig.

söndag 18 september 2011

andra slipet

Hela bilen är överslipad en andra gång. Nu ser det klart bättre ut. Fortfarande så är det kvar några små fält som inte går rent men det behövs inte spacklas mer. Det blir dock ytterligare ett lager slipgrund. Här ser ni resultatet efter andra slipningen. Inte speciellt många fläckar jämfört med först gången.
Övre delarna på bakskärmarna börjar se riktigt bra ut, vilket glädjer mig.
Ett tredje lager slipgrund. Nu skall det gå att få till den slutgiltiga finishen innan lackering.
Nu skall det få härda ett tag sedan blir det till att gnugga igen. Skärmarna börjar se ok ut. Utmaningen blir att få vecket skottrakt.
Så här skall det se ut när det är färdigt!
Sijo!

torsdag 8 september 2011

Nytt lager

Nu är nästa lager slipgrund lagd. Jag har slipat mig stark i armarna. Det finns fortfarande några områden som behöver ses över. Det blir dock så mycket enklare när allt är i samma kulör. Visst är det skillnad på utgångsläge nu och förra gången jag målade. Allt känns mycket rätare och slätare.
Nu återstår ännu en omgång med slipbrädan. På't igen bara...
Avslutningsvis ytterligare några bilder på X1. Visst är den läcker med sina udda detaljer.

Notera ekerfälgarna och slitsen i blinkerssargen, Lampsargen är heller inte samma som på serieproducerade bilar.
Gallret utan sarg. Coolt.
SiJo